Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu

Flytteudsalg - Op til 80% på 1000-vis af bådtilbehør. Klik her

Sikkerhed til Søs Personlig sikkerhed Nødsendere (Epirb, PLB, mv.)

Nødsendere (Epirb, PLB, mv.)

Nødsendere kan redde liv på havet, da det gør det nemmere for redningsfolk eller andre søfolk, at finde din båd eller dig i vandet. 

Mange nødsendere er udstyret med et eller flere systemer, nemlig:

GPS
AIS
DSC

Alle, er de med til at hjælpe dig i en nødsituation, hvor tiden kan være kritisk og du har brug for hjælp og de kan bruges på båden, ski- eller vandreturen. Starter senderen, vil de lokale myndigheder blive alarmeret og sende hjælpen.


Hvad er GPS, AIS og DSC?

GPS (Global Positioning System):

De fleste er bekendte med GPS, som et det satellit-baserede system som kan positionsbestemme hvor du befinder dig på kloden. Oprindeligt blev det udviklet til det Amerikanske forsvar, men er senere hen blevet åbnet for offentligheden til både kommercielt og privat brug.


AIS (Automatic Identification System):

Mange radioer er i dag udstyret med AIS, som er et maritimt radiosystem der identificerer din båd. Systemet udsender med mellemrum en radiobesked på en reserveret frekvens, som indeholder informationer om skibets navn, position, fart, kurs osv. som andre kan se indenfor den rækkevidde senderen har. 

På denne måde kan kollisioner bedre undgås. AIS kan ligeledes bruges som et kommunikationsværktøj, hvor du kan sende eller modtage beskeder og advarsler.


DSC (Digital Selective Calling):

Udstyr med DSC erstatter det manuelle kald med en prædefineret digital besked når du er i fare. Beskeden bliver sendt ud til andre radiosystemer i nærheden via et stabilt signal med en smal båndbredde, som derfor ofte har en længere rækkevidde end analoge signaler - helt op til 25% længere.  


I denne kategori har vi samlet vores nødsendere, så du kan tilføre et ekstra lag sikkerhed ombord på båden.

Vis mere information om Nødsendere (Epirb, PLB, mv.)
Sorter efter
Popularitet
Seneste
Navn A-Å
Navn Å-A
Pris stigende
Pris faldende
Filtrer