Fri fragt ved køb over 750 kr
Mere end 55 000 tilfredse kunder på nettet
Hurtig leverance, 1-2 dage
Din indkøbskurv 0 kr (0)

Historien om Watski

Læs om hvordan Watski har forvandlet sig siden Hermann Gotthardt blev grundlagt for mere end 100 år siden.

HISTORIK  - AB HERMAN GOTTHARDT


I oktober 1873 fødte Skibshandler Bøije og hans hustru Hermine Gotthardt i Nykøbing på Falster i Danmark en søn, Herman Albert.

Herman Gotthardt startede sin karriere indenfor skibshandel hjemme hos sin far i Nykøbing, men søgte  siden til en skibshandel i daværende Christiania (Oslo). Det gik godt for Herman og han blev sendt til Malmø for at etablere en filial. Der gik det også rigtig godt, og filialen  blev registreret i 1909 som firma Herman Gotthardt, og i 1916 blev AB Herman Gotthardt grundlagt.

I de kommende årtier, erhvervede bl.a. Backmans Skeppshandel sig med sejlgarnsbinderi på Arlöv og Södertälje Sejlgarnsfabrik. Man bedrev i mellemkrigsåren foruden skibshandel en omfattende fremstilling af tovværk, kokosmåtter, flettede artikler etc. Efter anden verdenskrig udvides produktionen med flag, signalstativer, måtter, sejl- og presenninger. Man havde sejlmageri i Lund, kontor i Malmø og Stockholm, og flagfabrik med fletning og sejlgarnsbinderi i Arlöv. Virksomheden udviklede sig godt og gik fra produktion til handel. Den sidste egen produktion af flagfabrikken, ophørte ved flytningen fra Arlöv til nuværende lokaler i Kantyxegatan i Malmø 1992.

Navnet AB Herman Gotthardt bevarede man frem til 2004, hvor man skiftede til vores stærke brand Watski AB.


----------------------------------------------------------------------

PARALLEL HISTORIE  - WATSKI


I starten af 1960érne kørte Hans Rössmer sin vandskiskole i Vaxholm. Hasse forsøgte at prakke Johan Järnefelt en båd på, men istedet endte det med at de blev venner og kompagnoner på Vandskispecialisten på Erstagatan i Stockholm. Butikken blev startskuddet til den frivillige fagbutikskæde WATSKI. Efter nogle succesfulde år, blev virksomheden således solgt i 1976 til Monark.

Navnet Watski blev solgt i 1987 til AB Herman Gotthardt, og blev det stærke varemærke for HG. Under 80- og 90érne fortsatte virksomheden med at udvikle sig som Sveriges førende bådudstyrsgrossist med et stærkt forhandlernetværk. Man tilkøbte virksomheder i Norge og  Danmark og fortsatte arbejdet med agenten i Tyskland.
Siden starten af 00érne har Watski undergået en omstrukturering, så fra blot at være en dygtig grossist med stort lager, har vi udviklet os til en moderne virksomhed med styr på både logistik og godt købmandskab.

For at markere forandringen skiftede man i 2004 navn på firmaet til vores brand Watski.


Hans Rössmer og Johan Järnefeldt

--------------------------------------------------------------------------------

WATSKI IDAG!


Watski AB er i dag Nord Europas førende bådudstyrsgrossist. Vi får fat i konsumenten via 287 forhandlere.

www.watski.com og i Watski kataloget finder man tusindvis af produkter til en aktiv fritid med hav, sø og strand i fokus, med masser af information og inspiration, og  med muligheden for at  handle på nettet og/eller i butik med massere af attraktive kampagner og  aktiviteter. Sortimentet består idag af en mængde stærke brands og et bredt basis sortiment til fornuftige priser.


Watski - It´s all about passion!

Login
Bruger / e-post:
Password
Glemt password