Watski Logo Light
Søgeforslag
Viser Af Produkter
Vis alle

Guide: Optagning af båden

Nu er det på høje tid at tænke på optagningen. Hvad behøver du at gøre inden, under og efter at båden er på plads?

Efteråret og vinteren er den bedste tid til at lave renoveringer og projekter på båden. Så overvej om der er nogle større projekter du kunne tænke dig at gøre f.eks. et nyt toilet, ny varmtvandsbeholder eller udskiftning af pumpe. 

Idag er der flere der lader sin båd ligge i vandet over vinteren. Behøver man ikke at bundmale, er det et alternativ. Det kræver dog tilsyn mindst én gang om ugen, at der er landstøm til båden og at båden er dækket godt til med krympeplast eller en god presenning. Vinterkonservering af motoren  skal man sørge for uanset hvad. At ligge i en havn er ikke gratis, men det kan være betydeligt billigere end optagning- og renoverings omkostningerne tilsammen. Måske behøver man en eller to De-icer, til at holde vandet isfrit. Tjek også med forsikringsselskabet hvad der gælder, hvis du holder båden i vandet hen over vinteren.

Rigtig tid og sted

Tænk på at den 15 oktober ofte er den dato som forsikringsselskabet har som slutdato. Tjek hvad der gælder for din båd. Hvor skal din båd stå? Skal du have den i din have, i en lade eller på havnen. Uanset hvad er det vigtigt at underlaget er jævnt og stabilt. Gode, solide og justerbare støtter er vigtige!

Rengør båden

Når båden er taget op, bør man spule den og lave en udvendig kontrol. Tøm båden for alle puder, tæpper og andre stoffer som kan mugne. Smid alt organisk materialer ud, f.eks. gamle madvarer som kan tiltrække skadedyr. Sørg for at båden er godt ventileret eller sæt evt. en affugter ind.

Motorkonservering

Derefter kan du tjekke motoren. Motoren skal helst være varm når du går igang, da det er lettere at suge olien ud med olieskiftepumpen. Tag evt. impelleren ud, så holder den bedre. Kontroller propellen for fejl. Smør propelaksen med fedt. Byt olie og filter motoren har bedst af at stå med frisk olie på henovervinteren.

Vandsystemet

 Sørg for at der ikke står noget vand i båden. Åben alle skroggennemføringer halvt op. Alle beholdere f.eks. varmtvandsbeholder og pumper tømmes for vand. Alle haner åbnes, og glykolblanding hældes i toiletsystemet.

Brændstoftank

Brændstoftanken skal helst være enten tom eller fuld for at mindske risikoen for kondens. Hvis det er diesel kan man tilsætte noget dieseltilsætning.

Smørrelse

Gennemgå elektronikken. Spray kontakter med kontaktspray som forhindrer korrosion f.eks. 6-66. Smør batteripoler, styrekabler og andre kontaktoverflader. Kontroller batterierne og oplad dem, hvis det behøves over vinteren.

Overdæk båden

Overdæk båden med presenning eller krympeplast. Tænk på at båden skal tåle selv de værste storme! Det gode ved krympeplast er at det sidder tæt, og man kan installere en lynlåsdør, så man let kan komme ned i båden hvis man vil fixe noget.

Tyverisikre din båd

Fjern alt som er værd at stjæle. Hvis det er muligt, så tag motoren hjem. Hvis ikke så lås den fast med en godkendt lås. Tag billeder af båden og motornummer med mere. Hav båden mærket, og se til den med jævne mellemrum.

Produkter til din optagning
?
Indkøbskurv
Log ind
Glemt dit kodeord?
Bliv medlem
Allerede medlem? Log ind her for at nyde alle fordelene
Glemt password
Skriv din email nedenfor, og vi sender dig en email med instruktion om hvordan du nulstiller dit kodeord.