Watski Logo Light
Søgeforslag
Viser Af Produkter
Vis alle

Selvoppustelige & automatiske redningsveste

Populære filtre
Sorter efter
Alle filtre
Alle filtre
Produkter: 38
Viser Af Produkter

En oppustelig redningsvest kan være det helt rigtige valg for dig der vægter komfort og bevægelighed højt. De fylder og vejer ofte mindre end fastveste, hvilket gør din mobilitet bedre.

Vi har samlet vores udvalg af oppustelige redningsveste i denne kategori, men hvad skal du være OBS på når du skal finde den rigtige vest for dig?


Hvordan vælger jeg den rigtige selvoppustelige redningsvest?

Når det kommer til at vælge den rigtige vest, er det vigtigt at du finder en der ikke bare passer til din vægt, men også sidder godt. Den skal sidde godt på kroppen så du undgår, at den glider rundt på kroppen i vandet. Den skal ligeledes heller ikke være for lille, da den af gode grunde ikke vil være behagelig at have på. Vesten skal have en skridtstrop, som sikrer at den ikke glider over hovedet på dig.


Har du et barn der skal have en vest, bør du kigge under veste til børn, da disse er designet specifikt til dem.


Vi anbefaler også, at du vælger en redningsvest i en stærk farve, da det gør det lettere at se dig i vandet og dermed redde dig.


Hvor mange Newton opdrift skal jeg bruge?

Det kan være lidt svært at overskue hvor meget opdrift du skal bruge til din oppustelige redningsvest, og hvad den store forskel er. Alt efter hvor du skal bruge vesten, er der nogle værdier du bør lede efter.


100N+

Til kystnært brug, hvor der ikke er de store bølger og derfor ikke kræves stor opdrift. På kraftigere bølger kan du ikke stole på, at denne opdrift er nok til at vende dig om på ryggen og holde hovedet over vandet i bevidstløs tilstand.


150N+

De fleste selvoppustelige redningsveste har 150N eller mere. Mange af vores har 170N opdrift, hvilket er nok til at holde 150 kg oven vande, hvilket bliver lidt lavere, hvis vedkommende har tøj der suger meget, og derfor trækker meget ned.  


275N+
Denne opdrift er til alle farvande og anbefales specielt hvis du skal ud i ekstremt vejr, hvor der kan forekomme høj bølgegang. Med så meget opdrift vil du blive holdt ovenvande selv i bevidstløs tilstand. 


Livline og lys på vesten

De fleste veste er udstyret med en rem til at binde en livline i. Det kan være en god idé at benytte dig af denne, specielt i dårligt vejr, hvor der er højere bølgegang end normalt. Linen bindes til vesten og fæstnes til båden. På denne måde vil du stadig have kontakt til båden i tilfælde af at du falder overbord.

Det kan ligeledes være en fornuftig idé at anskaffe en lyskilde til vesten, hvis den ikke kommer med en i forvejen. Dette i kombination med livlinen og selve vesten er altså med til at højne din og andres sikkerhed på båden.


Vedligeholdelse

Da der sidder en CO2 patron i redningsvestene og den skal pustes op for at virke, er det vigtigt at den bliver vedligeholdt. Den bør tjekkes igennem minimum én gang om året for at sikre, at den virker som den skal. Måske skal der skiftes patron eller du kan være uheldig, at der er kommet en rift i den, så den ikke vil virke i en nødsituation. Er vesten blevet våd, er det også vigtigt at få den skyllet og tørret, så der ikke kommer saltaflejringer på den, som kan erodere vesten og dens funktioner.


Få en mere dybdegående guide til vedligeholdelse af din oppustelige redningsvest


Opbevaring

For at optimere holdbarheden af vesten, bør den opbevares rigtigt. Når du går under dæk, er det en god idé at hænge vesten et tørt sted - fortrinsvis ved nedgangen, så den er hurtig at få på når du skal op på dækket. Når du ikke er ude og sejle, bør vesten ligeledes opbevares et tørt sted.


ISO- og SOLAS-godkendelse

Din garanti for at produktet lever op til de rigtige standarder, er ISO- og SOLAS-godkendelserne. Har vesten et ISO-certifikat, er den godkendt til privat brug hvor et SOLAS-certifikat er godkendt erhvervsmæssigt brug. Det er derfor anbefalet at finde en vest med et af disse certifikater, da du ved de dermed lever op til de rigtige krav.

?
Indkøbskurv
Log ind
Glemt dit kodeord?
Bliv medlem
Allerede medlem? Log ind her for at nyde alle fordelene
Glemt password
Skriv din email nedenfor, og vi sender dig en email med instruktion om hvordan du nulstiller dit kodeord.