Watski Logo Light
Søgeforslag
Viser Af Produkter
Vis alle

I en mand over bord situation, kan en redningsstige eller kasteline være livsvigtig. Vi har derfor samlet vores udvalg herunder.


Hvad er en M.O.B stige?

Men hvad er og hvad bruger man en M.O.B stige? Som det ligger i navnet, M.O.B, er det en stige til brug, hvis der skulle være mand over bord. Afhængig af hvilken båd du har, er det ikke altid nemt at komme tilbage ombord, hvorfor du så kan bruge en sådan stige. Stigen monteres på siden af båden, hvor den både fra dækket og fra vandet kan foldes ud, så den er klar til brug. Ligger du i vandet trækker du i snoren/håndtaget der hænger fra tasken, som derefter folder stigen ud.

Har du ikke en båd med forholdsvis lige sider, kan det være en idé at sætte M.O.B stigen et sted hvor den ikke ender med at hænge ind under båden, så den bedre kan hænge lige ned.


Hvad er en kasteline?

Det kan være svært at svømme tilbage til båden i dårligt vejr og koldt vand, eller manøvrere båden tættere på og her kan en kasteline være et fantastisk værktøj til at hjælpe den overbordfaldne. Den kastes ud i vandet, så personen i vandet kan gribe fat i den og blive trukket tilbage til båden. 

Kasteliner kan med fordel benyttes sammen med en redningskrans, så den nødstedte ikke selv skal holde fast i linen.  (LINK)


Hvor bør kasteline og M.O.B stige placeres?

I en nødsituation, kan tiden være knap. Det kan derfor være en fordel, at placere kastelinen et sted, hvor den nemt kan ses og kommes til. Det er ligeledes en god idé, at finde en der har en stærk farve, så den er nemmere at se i alle situationer. 

M.O.B stigen bør også nemt kunne ses, så det er godt at lede efter en i en stærk farve. Alternativt, kan stykket bag stigen males i en anden farve, så den bliver mere iøjnefaldende. Montering af lys ved stigen kan øge visibiliteten af den om natten, så det er anbefalelsesværdigt, at gøre dette.


Vi har samlet alle vores redningsstiger og kasteliner i denne kategori for et godt overblik.

?
Indkøbskurv
Log ind
Glemt dit kodeord?
Bliv medlem
Allerede medlem? Log ind her for at nyde alle fordelene
Glemt password
Skriv din email nedenfor, og vi sender dig en email med instruktion om hvordan du nulstiller dit kodeord.