Watski Logo Light
Søgeforslag
Viser Af Produkter
Vis alle

Linnea Sailing: Hvor længe er en båd moderne?

Emmy og Marcus har begge sejlet, siden de var små. Efter et års søgning fandt de endelig deres drømmebåd, en Linjett 40 ved navn Linnea. Men selv drømmebåden kan have brug for en opfriskende kærlig hånd. I dag forbereder de sig på en langtur til Caribien, der søsættes i april 2022, og opgraderer deres Linet, så den kan få dem trygt og sikkert gennem dem lange rejse.

Da vi købte Linnea i 2019, var stort set al elektronik og udstyr det originale udstyr fra da båden blev bygget i 2004. Det var dog stadig en stor teknologiopgradering fra de både vi var vant til. Førhen kom vi langt med med et enkelt batteri og kun en håndholdt GPS, for at holde styr på position og muligvis pejling til et fastlagt waypoint. Men dengang sejlede vi også kun dagsture, hvor vi begge altid var aktive under hele turen. Med en større båd drømte vi om at kunne sejle længere afstande, ligge for anker og ikke skulle bekymre os om elforsyning og elpriser i den næste havn, men det var desværre ikke virkeligheden den første sommer.

Vi klarede ca. 2 dage uden landstrøm, og så var vi stadig nødt til at spare på elektriciteten. Hvis vi ønskede at forankre, var vi nødt til at bruge en ekstern, batteridrevet lygte, fordi vi ellers ville tømme vores bådbatterier om natten. Det udstyr der var ombord, var i de sidste 15 år blevet virkelig forældet, og det spillede ikke sammen med vores vision.

Så hvornår skal du overveje at udskifte eller opgradere dit udstyr?

Det afhænger naturligvis af, hvordan du agter at bruge din båden, og hvilke drømme du har i fremtiden. Vi stiller selv høje krav til sikkerheden og adgang til energi ombord. Når vi er på vandet er Linnea vores transportmiddel, hjem og arbejdsplads, og om 1,5 år fører hun os over Atlanterhavet. Det er vigtigt for os, at vi kan stole på vores udstyr, at vi kan stole på, at vi kan tænde lanternerne hver nat og at plotteren fungerer. Derfor er det vigtigt for os at gøre det udstyr vi allerede har, så energieffektivt som muligt. Derudover har vi en lang liste over udstyr, som vi vil supplere båden med: AIS, radar, watermaker og inverter – Alt sammen udstyr som kræver en del strøm og som skal fungere 24/7

Havde vi bare skulle anvende båden i vores hjemlige farvande, ville behovet selvfølgelig have set anderledes ud. Så kunne vi være sluppet afsted med blot at udskifte de gamle lamper med LED, så du faktisk kan tænde ankerlygten om natten og opgradere til en ny plotter for at undgå at vente et kvarter, før du formåede at zoome ind på det rigtige område. Resten havde vi kunnet vente et års tid med at installere.  

Sådan er vores fremtidige projektplan

Lige nu arbejder vi på fuld drøn med at udskifte og opgradere alt hvad vi føler vi ikke kan stole på, for det er det vigtigste for os - vi skal føle os sikre med udstyret, og det gælder ikke kun elektronik, men også reb og dækudstyr gennemgås. Selvfølgelig har det sine ulemper, at vi er nødt til at foretage alle forbedringerne på én gang. Nogle gange ønsker vi, at nogle ting var blevet opgraderet gennem årene, men det har virkelig også sine fordele.

Vi får chancen for at tænke igennem, hvordan vi selv ønsker det, og hvilke opgraderinger der er vigtige for os. Det tager selvfølgelig meget tid, men det er også meget sjovt, og vi lærer virkelig båden at kende, og hvordan udstyret fungerer. Vi forstår, at ikke alle bådejere har den mulighed, ambition eller tid til at arbejde med deres båd.

4 TING DU SKAL OVERVEJE INDEN DU UDSKIFTER DIT UDSTYR

Her er nogle af vores tip til ting, der kan være gode at tænke på, når det kommer til at gennemgå og muligvis opgradere dit udstyr.

  1. Tænk på, HVORDAN du vil bruge din båd. Er der noget i den nuværende situation, der gør det umuligt? Er der noget, der kunne have været rettet ved at lave en simpel opgradering? Tænk også på, hvem du normalt har med dig om bord, og hvilken viden de har.
  2. Gennemgå og servicér alt udstyr, der kan udgøre en sikkerhedsrisiko. For eksempel kan slidte reb, blokke og aflastere hurtigt forårsage skade på både båden og folk ombord, hvis de går i stykker på det forkerte tidspunkt. Husk, at UV og saltvand slider ekstra på udstyret.
  3. Hvis du har det samme problem, som vi havde med, at energiforsyningen ikke var tilstrækkelig, så tænk over, hvad der skaber problemet. Fungerer batteriet korrekt, eller har det mistet kapacitet? Har du noget udstyr, der trækker mere strøm end nødvendigt, såsom gamle lamper eller et dårligt isoleret køleskab? Mål forbruget på lidt forskellige tidspunkter, så du nemt kan se, om du har noget, du kan forbedre. Hvis du har brug for at finde en måde at øge mængden af ​​energi om bord på, skal du overveje, om det kan være et alternativ med en lille solcelle. På vores gamle båd forsøgte vi at sætte en mindre solcelle ud, når vejret var godt, og det fungerede godt. Når vi ikke anvendte panelet, lå det under en af køjerne.
  4. Lav en liste og prioritér! Vi bruger et digitalt værktøj, hvor vi kan tilføje, fjerne og hurtigt prioritere vores lister. Vi har opdelt det, så vi har oprettet en liste for hvert område, for eksempel har motoren sin egen liste samt solcelleinstallation, elektrisk system og forstærkninger på dækket. På denne måde glemmer vi ikke noget, uanset om det er årlig vedligeholdelse af eksisterende udstyr eller et helt nyt projekt.

FØLG LINNEA SAILINGS REJSE

Følg Emmy & Marcus fremover og kig dem "over ryggen", når de installerer, genopbygger, river ned og opgraderer Linnea, så hun kan bære dem ud på i verden!

Du kan følge Linnea Sailing på deres blog, Instagram eller Facebook.

?
Indkøbskurv
Log ind
Glemt dit kodeord?
Bliv medlem
Allerede medlem? Log ind her for at nyde alle fordelene
Glemt password
Skriv din email nedenfor, og vi sender dig en email med instruktion om hvordan du nulstiller dit kodeord.