Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu

10 tips til tyverisikring af din båd

Efteråret er den periode hvor der sker flest tyverier af både og tilhørende effekter. Her følger nogle gode råd, der kan forhindre tyveri fra eller af din båd.

1. Planlæg hvor og hvordan du vil låse båden og motoren. Undgå at låse båden i bøjekrogen, da den bliver nemmere at klippe over.

2. Kontroller, at kæden og låsen er i god stand.

3. Tag billeder af båden og motoren fra forskellige vinkler, både udvendigt og indvendigt. Billederne er meget nyttige i tilfælde af tyveri eller ved efterlysning af båden.

4. Hvis du har muligheden, så vælg en havneplads, hvor der er organiseret sikkerhed.

  1. Mærk båd og motor med FG-godkendt tyverimærkningssystem.
  2. Advarselsmærker på båden og motoren har stor effekt. Udskift slidte mærker.
  3. Foretag en vurdering af, hvilken slags udstyr du har i båden, og hvad du skal tage med hjem. Undgå at opbevare dyre og let omsættelige udstyr synlige i båden.
  4. Har du foretaget opgraderinger til båden i løbet af vinteren? Kontroller dine forsikringer, og sørg for, at opgraderingerne også er dækket.
  5. Kontroller båden, låse og kæder så ofte du kan.
  6. Pas på nabobåden! Mange tyverier kan undgås ved at alle i marinaen er opmærksomme og holder øje. Flere marinaer har god erfaring med at indføre tyverisikringsforanstaltninger. Kontroller med din havn.

Mærk alt og gør båden og andre dele identificerbare

Idag stjæles mange drev, gearkasser og bådtrailere. En årsag til at de stjæles er, at de er næsten umulige at identificere. Mærk derfor i første omgang disse dele men også anden elektronisk udrustning. Mange bådforretninger rundt om i Danmark kan hjælpe med mærkning. Ridser du en mærkning ind selv, så er et personnummer, eller e-mail adresse bedre end et navn.

Andre gode tips

Husk at anvende den rigtige lås!

Læs vores guide til låse HER