Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu

Vælg den rigtige lås til din båd

Når du vælger en lås til din båd, er der meget at tænke på. At en lås er godkendt betyder ikke, at den holder høj kvalitet eller er tilpasset det miljø, du har til hensigt at bruge det i.

Hvilken låseklasse skal du vælge?

Låseklasse 1 - Velegnet til brug, hvor der ikke er særlige krav til beskyttelse mod indbrud.

Låseklasse 2 - Velegnet til brug, hvor kravene til beskyttelse mod indbrud i visse dele skal følge kravene til hurtig flugt.

Låseklasse 3 - Velegnet til brug, hvor kravene til beskyttelse mod indbrud er mere betydningsfulde end kravene til hurtig flugt.

Låseklasse 4 - Velegnet til brug på genstande med høje krav til beskyttelse mod indbrud. Forsikringsselskabernes krav inkluderer ofte supplement med beskyttelse mod boring og dørarmering.

Låseklasse 5 - Velegnet til brug på genstande med ekstrem høj tyverisikkerhed såvel som hvor gentagne indbrud forekommer på trods af låse i klasse 3 eller klasse 4.

Udvalg af hængelåse

Ting du skal overveje

Hvilket materiale er låsen er lavet af - messing eller stål? 

En messing hængelås er ikke godkendt i klasse 3, hvilket forsikringsselskaber kræver for både over 200 kg.

Hvilken låsemekanismen har hængelåsen 

Stift og fjeder eller skiver? Fjederbelastede stifter har tendens til at sætte sig fast og ruste. De fryser også meget let ved lave temperature. Kraftstyrede skivecylindre har en helt anden driftssikkerhed under mere krævende forhold såsom vand.

Hvor har du din båd - på en trailer, på jorden, i søen eller i havet? 

Hvis betingelserne er meget hårde, for eksempel i salte marine miljøer, bør du overveje en vandtæt lås, der tåler store mængder vand uden at tage skade.

Flere låse - mange forskellige nøgler eller en nøgle til alle låse? 

Hvis du vælger reposable låse, kan du få en nøgle, der passer til alle dine låse. Du kan også få låsen omkodet, hvis du mister en nøgle. Vi kalder det "lige låsning".

Hvad skal du låse - bare båden i kajen eller flere steder? 

Med "lige låsning" har du en nøgle til låsekæden til broen, motorlåsen, båddøren og huller.