Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu
Sikkerhed til Søs Personlig sikkerhed Redningsvest Baby/børneveste

Baby/børneveste

Der er kun én ting der er vigtigere end din sikkerhed på båden, og det er dine børns. Derfor bør du altid sørge for at have sikkerhedsudstyret i orden, inden du går ombord. 


I denne kategori har vi samlet alle vores redningsveste til børn og babyer; men har du styr på, hvilken vest dit barn har brug for?


Hvilken redningsvest skal jeg vælge?


Der er nogle ting du skal være OBS på når du skal vælge redningsvesten til dit barn. 

Først og fremmest, skal vesten sidde tæt på barnets krop, så den ikke skrider rundt eller i værste fald, falder af når barnet er i vandet, men samtidigt ikke stramme ubehageligt. For det andet skal du være opmærksom på, at dit barns vægt passer til den udvalgte vest. Langt de fleste redningsveste til børn og babyer har iøjnefaldende farver, så du nemt kan spotte dem i vandet. De er for det meste også udstyret med en D-ring, så du nemmere kan løfte barnet ud af vandet. 


Er barnet for stort til redningsvestene i denne kategori, bør du i stedet lede under redningsveste til voksne.


Fastvest, flydevest eller selvoppustelig vest?


Du skal ligeledes bestemme dig for, om du vil have en fastvest, eller en oppustelig vest. De har begge deres fordele og ulemper. Den selvoppustelige vest fylder mindre, og er derfor mere behagelig at have på, hvor de faste blokke eller skum i fastvesten er mere pålidelige, da de ikke skal fyldes med luft, i tilfælde af, at dit barn falder i vandet. Det anbefales derfor, at man vælger en fastvest til de mindre børn, da du derfor ikke skal være bekymret for, at vesten skal pustes op manuelt.


Den selvoppustelige vest er udstyret med en CO2 patron, som vil oppuste vesten, hvis den kommer i kontakt med vand. Den skal derfor serviceres minimum én gang om året, så du sikrer dig, at mekanismen stadig virker når du skal ud. Virker mekanismen ikke, kan vesten dog pustes op med mundstykket. Skal dit barn have en selvoppustelig vest, bør du derfor instruere dem grundigt i, hvordan de skal puste den op, hvis dette er nødvendigt.


Flydeveste anbefales generelt ikke til børn, da de ikke er stærke svømmere. Kraven og assymmetrien af vesten, der vender barnet om på ryggen, sikrer dem yderligere i tilfælde af, at de falder i vandet, hvorfor en redningsvest med krave er bedst til børn.


Skal dit barn dyrke vandsport i kysten, hvor du eller andre er i nærheden til at hjælpe og barnet er en god svømmer, kan de bruge svømmevest fra ca. 30kg og op. 


Vedligeholdelse af redningsvesten


Ud over serviceringen af de oppustelige veste én gang om året, skal du sørge for at få vestene skylles, når de har været i kontakt med saltvand. Dette holder dem rene og frie for saltaflejringer, så de holder længere. 


Når du er under dækket, eller har vesten med i land, bør de opbevares et tørt sted.


Sikkerhed på båden


Når vesten er i hus, er der nogle ting der bør tænkes over på båden. Børn kan være utroligt uforudsigelige, så vesten i sig selv er ikke altid nok til at stille dem sikre. Derfor fæstnes en livline til vesten når barnet er vågent, som tillader dem nok frihed til at bevæge sig rundt på båden, men uden at give dem frie tøjler.


Bruger barnet ble, skal i være OBS på dette. Bleer skaber også opdrift ligesom redningsvesten, og dette kan skabe problemer. Opdriften fra vesten bliver modarbejdet og fungerer derfor ikke optimalt. Barnet bliver måske ikke vendt om på ryggen og i værste fald, vil barnets bagdel være den der flyder højest, og ikke hovedet. Så det anbefales ikke at bruge konventionelle bleer, men i stedet svømme- eller stofbleer, eller noget andet der ikke skaber opdrift.


Til slut skal du være opmærksom på, at dit barn kan nå at vokse betydeligt i løbet af overvintringen af båden. Test derfor altid om vesten stadig passer dem inden du går om bord, så sikkerheden kan holdes i top. 

Vis mere information om Baby/børneveste
Filtrer
Sorter efter
Popularitet
Seneste
Navn A-Å
Navn Å-A
Pris stigende
Pris faldende
Varemærker
0 Valgt
Crewsaver (1)
Helly Hansen (3)
Marinepool (1)
Spinlock (2)
Du har set 7 ud af 7 produkter
Filtrer
Varemærker
Crewsaver (1), Helly Hansen (3), Marinepool (1), Spinlock (2),
Varemærker
Crewsaver (1)
Helly Hansen (3)
Marinepool (1)
Spinlock (2)