Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu

Blue Weekend 10% på alt*. Klik her.

Bådpleje og vedligehold Bådmaling Bundmaling

Bundmaling

Alle både skal vedligeholdes og din båd er ingen undtagelse. Bundmaling er en årlig genganger på sejlerens to-do liste, og er en vigtig del af klargøring til den nye sæson, da den er din garanti for bedre beskyttelse af din båd. Bundmaling forhindrer begroninger på båden under vandlinjen. Begroninger giver en ujævn bund, som giver en større friktion,. I værste fald kan den nedsætte din båds hastighed samt øge dit forbrug af brændstof.  

Der findes flere forskellige typer bundmaling at vælge imellem, til forskellige formål, bådtyper, farvande og med forskellige miljøegenskaber.


Bundmalinger med biocider
Er de "almindelige" bundmalinger, som anslået anvendes af 95% af bådejerne. Malingerne indeholder aktivstoffer (biocider), så som kobber og zinkpyrithion. Det er biociderne der sørger for, at holde bunden fri for begroning pga. biocidernes giftvirkning. I denne kategori findes bl.a.


Selvpolerende bundmaling
Den mest brugte bundmalingstype er den selvpolerende. Denne type er delvis opløselig og polerer dermed overfladen af under sejlads, så overfladen hele tiden har friske aktivstoffer, der beskytter mod begroning gennem sejlsæsonen. De inaktive stoffer udskilles under sejladsen. Det betyder, at du faktisk ikke behøver at slibe bunden hvert år inden du påfører ny maling, men måske kun hvert 5.-10. år. En grundig vask med blød børste og ferskvand eller en let højtryksrensning vil som regel være nok..


Hård bundmaling
I denne type bundmaling opløses bindemidlet ikke, efterhånden som aktivstofferne udskilles. Dette bliver siddende som et celleformet skelet, der må slibes, før bunden kan males igen. Én af de største fordele ved hård bundmaling er den store modstandsdygtighed overfor mekanisk slitage. Denne type er derfor særlig velegnet til hurtige motorbåde og både, som transporteres på anhænger eller trækkes op på land, når de ikke er i brug. Overfladen kan også slibes så den bliver ekstrem glat, hvilket især kapsejlere sætter stor pris på.


Blød bundmaling

De aktivstoffer i malingen, der forhindrer begroning, opløses samtidig med størstedelen af bindemidler, så bundmalingen eroderer langsomt. Blød bundmaling anvendes traditionelt set til træbåde herunder kuttere. Bemærk, at blød bundmaling ikke umiddelbart kan påføres oven på hård eller selvpolerende malinger eller omvendt uden at bunden først slibes / skrabes og behandles med en primer. Læs mere i påføringsvejledningen for det pågældende bundmalingsprodukt.

Vis mere information om Bundmaling
Filtrer
Sorter efter
Popularitet
Seneste
Navn A-Å
Navn Å-A
Pris stigende
Pris faldende
Varemærker
0 Valgt
International (37)
Jotun (12)
TK (1)
Du har set 51 ud af 51 produkter
Filtrer
Varemærker
International (37), Jotun (12), TK (1),
Varemærker
International (37)
Jotun (12)
TK (1)