Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu

6 gode råd til glade børn ombord

Få rejsefæller er så inspirerende og åbne for nye input som glade, veltilpasse børn. Og ligeledes er ingen rejsefæller lige så krævende som trætte eller utilpasse børn. Heldigvis kan en stor del af succesen sikres med ordentlig forberedelse før du skubber ungerne ud af døren og med ud på sejlereventyr.

Vi har samlet 6 gode råd, der kan forbedre dine chancer for en god rejse med børnene, uanset om I blot skal på en dagsudflugt eller skal på en længere tur.

1. Involver ungerne ombord 

Er vi der snart? Børn der keder sig bidrager bestemt ikke til hyggelig afslappet cruising. Engager og involver dem i jeres tur - inden i går ombord, når i forlader havnen samt hvad de kan glæde sig til på turen. Da små børns opmærksomhed ikke varer meget længe, så prøv at holde dem interesserede i, hvad der sker omkring dem. Forklar udstyret på dækket for dem, tal med dem, mens du sejler, kommenter andre både og landskabet omkring dig, og prøv at gøre sejlturen så interessant for dem som muligt. Du kan også give dem titler som Kaptajn eller styrmand, så de kan føle sig som en vigtig del af crewet, og nemme opgaver undervejs. De kan aflæse kompasset, skrive ting i logbogen, hjælpe til med fenderne og meget mere, og det holder dem beskæftiget og underholdt på jeres eventyr.

2. Husk powerbanken

Det er altid sjovt for de voksne at være ude på søen, men nogle børn hurtigt kan komme til at kede sig. Din mobil og tablet holder ikke længe, når ungerne skal nyde deres yndlingsvideoer- og serier på Netflix eller Youtube. på dem. Sørg for at have godt med strøm ombord eller husk powerbanken, så du kan nye lidt velfortjent ro, mens ungerne hygger foran skærmen.

3. Sjov med vandsport

Medbring oppustelige legetøj og masser af vandsport, så holder du ungerne beskæftiget i timevis mens i ligger for anker. Lær dem at stå på en SUP, hvordan står på vandski eller kneeboard, eller tag en tur på tuben.

I kan også selv finde på nogle lege mens i sejler fx "jeg ser" hvor i bruger landskabet omkring jer.

4. Fiskeri er også sjovt

Utallige fritidsfiskere lærte deres først kast med fiskestang som børn ude i gården eller på græsplænen. Du kan for eksempel finde ud af, hvilke fisk der er i nærheden og hvornår de er til at fange. Print billeder til de mindstes egen malebog og lad de større børn lære fra sig om hvilke fisk man må beholde og hvilke der skal kastes tilbage i vandet.

5. Nyd havets dybe stille ro

Især i disse dage med stressende omvæltninger i vores regelmæssige liv, kan du lære dine børn, at følelsen af fred og ro, der følger med at være på vandet, er noget af det ypperligste.

6. Husk...alle børn er forskellige

Sidst men ikke mindst - alle børn er forskellige. Du kan have unger der er frisk på det hele, og andre, der er lidt mere tøvende eller nervøs for at blive involveret i praktiske opgaver.

Tag det i deres tempo, så skal det nok blive en succes. Hvis alle smiler når i er tilbage på land, så har du gjort dit job!