Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu

Blue Weekend 10% på alt*. Klik her.

GUIDE: Installation af bådstereo og højttalere ombord

Er du i tvivl om hvordan du skal installere et stereoanlæg eller højtalere ombord på båden? Følg vores guide, så du er klar til lækker lyd på de lyse sommeraftener!

Det skal du bruge:

Stereo:MP3 G4 Marine 
Højttalere:Clarion Marinehøjttalere
(dette produkt er udgået af vores sortiment og vi anbefaler i stedet vores Fusion højtalere)

Dette har vi anvendt:

  • Boremaskine
  • Bor
  • Stiksav
  • Hulbor
  • Skruetrækker
  • Knivtang
  • Kabelcutter
  • Kabelskotang
  • Kabelsko

1. Først bestemmer du hvor stereoanlægget skal placeres. Bemærk at der skal være rigelig dybde til anlægget, og det er også godt hvis der ikke kommer meget vand og fugt bagtil. Det er også en fordel hvis du kan komme til bagfra og at de magnetiske påvirkninger som et stereoanlæg udsender, ikke påvirker andet navigationsmateriale som f.eks. kompass, autopiloter mv.

2. Tegn op hvor hullet skal placeres, sørg for der er harmoni i placeringen. brug et hulbor og medfølgende skabelon.

3. Båden havde allerede trukket højttaler- og strømkabler. Er man ikke ligeså heldig, må man selv trække kablerne. Her anbefaler vi fortinnede kabler der ikke korriderer.

4. De nye koblinger var ikke samme koblinger som de eksisterende, så vi måtte "klippe" og påføre vores egne.

5. Stereoanlægget skal have 12V via 2 indgange. Det gule kabel skal have permanent 12V for memory, dvs. at stereoanlægget husker alle dine indstillinger.
Det røde kabel skal også have 12V men det behøver ikke at være permanent, det kan gå på feks. tændingen eller en afbryderknap.

I dette tilfælde ville vi have at stereoanlægget altid skal have strøm, så vi kan lytte til musik uanset om der er tænding på eller ej. Derfor "tinnede" vi det røde og gule kabel sammen så vi har permanent 12V.

6 .På anlæggets ”jordkabel”  (sort kabel - også kaldet minus) sætter vi kabelsko på og kobler det sorte kabel til. Er dette ikke fortrukket, må du trække et sort kabel til elcentralen eller lign, og koble den til jord.

7. Nu er det tid til antennen.

Vælg et sted hvor du ikke sparker til antennen, og antenne sidder lidt beskyttet. Når du montere antennen og radioen pakker du hullerne med marinegummi. Overskydende gummi fjernes straks med husholdningssprit. Antennen kobles sammen med antennekablet.

Ønsker du ikke at bore et hul i båden til antennen, har vi modeller der skjules i skroget, effekten er dog ikke ligeså god.

9. Skær ud til højttalerene. Find et godt sted hvor højtaleren kommer til at vise sig fra sin bedste side, og du kan nyde musikken uden at det går ud over nabobåden. Husk det skal være en plan flade.

10. Vi brugte et hulbord til at lave et hul til stiksaven, og derefter gik det som en leg.

Bådebyggertips: Afdæk evt. skærehullet med malertape, så ridser du ikke gelcoaten!

11. Højttaleren kobles til. HUSK plus til plus og minus til minus. Når højttaleren er monteret, sidder der et lille hak nederst, hvor gællerne monteres fast.

13. Når alt er klart og gennemtestet (og fungerer) så er det bare at bore 2 huller og skrue dækpanelet på.

Så er du klar til ar rocke igennem!