Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu

Klædt på til: Kystsejlads

Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Det udtryk gælder alle typer af sejlads. Specielt på de kolde dage, er det vigtigt, at din påklædning er i orden. Ellers kan det hurtigt gå hen og blive en kold og våd fornøjelse at være ude på vandet.

Kystsejlads kræver ekstra god beskyttelse mod den kolde vind og vejr. Solid, vandtæt beklædning og varme mellemlag er vigtige. Her er en komplet guide til, hvad du skal have på til kystsejlads.

3 lags-princippet

Med det omskiftelige vejr på havet, er det perfekt med 3-lags princippet. Lag-på-lag påklædning, også kendt som 3-lags princippet, holder dig komfortabel og beskyttet uanset hvilke vejrforhold du møder ude på havet. De tre lag holder dig varm og tør, og gør at du nemmere kan regulere din kropstemperatur.

Når vejret raser og vinden blæser, er det vigtigt med tre lag. Men når vinden lægger sig og skyerne forsvinder, kan du nemt smide det yderste lag.

1. Det inderste lag – Basislag/undertøj

Det første lag er det tættest på huden, og er afgørende for din fugt- og temperaturregulering. Det, du skal bruge til kystsejlads, er god fugtstyring kombineret med varme, så du undgår at blive kold og våd. Basislageret leder fugt væk fra din krop – dels for at minimere varmetabet op bevare din komfort under fysiske anstrengelser på havet.

2  Det mellemste lag - Isolering

Mellemlaget din vigtigste kilde til varme, når du er på vandet. Formålet er at isolere og holde den varme, tørre luft tæt på kroppen. Laget kan udskiftes afhængigt af vejret og temperaturen, og tilpasses dit aktivitetsniveau så det passer til dit behov.

3. Det yderste lag - Vandtæt og beskyttende

Det tredje og yderste lag er dit bedste forsvar mod vejret, og skal derfor kunne beskytte dig mod kraftig blæst, regn og det kolde vand. Musto og Helly Hansen har begge et stort udvalg af åndbare og vandtætte sejlerjakker. Den rette jakke gør sejleroplevelsen meget sjovere, så du slipper for at være gennemblødt og sidde med klaprende tænder sidst på dagen.

SE ALLE SEJLERJAKKER

SKO

Det rigtige fodtøj har også meget at sige, når du er til søs. Der kan hurtigt komme vand på dækket, og det er derfor vigtigt med en god, skridsikker og vandtæt sko der ikke samler sten under sålen. Med småsten under skoen, kan du risikere at ridse dækket.

Gummistøvler er praktiske og hurtige at trække i. Den stærke vandafvisning holder dine fødder tørre. Dog er det vigtigt med støvlen er skridsikker, da almindelige gummistøvler hurtigt kan blive glatte på dækket.      

Hold hovedet varmt

Hovedet er en følsom kropsdel som afgiver meget varme. Når det er koldt, beskytter huen dit hoved mod kulde.

TILBEHØR

En vandtæt taske er perfekt til at have med på dækket og holder dine værdigenstande tørre under dine ture på vandet.

Glem ikke redningsvesten!

Men selv om god påklædning er vigtig, må du ikke glemme det vigtigste - redningsvesten! Vesten er et basalt og nødvendigt sikkerhedsudstyr, du altid skal have med dig om bord. Selvom det kan være fristende at skippe redningsvesten, er den altafgørende for din sikkerhed og kan redde liv! Skulle du være så uheldig at falde overbord, eller en af dine venner, så giver en redningsvest muligheden for at redde vedkommende inden de går til bunds – og det kan gå hurtigt i et koldt farvand som vores.