Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu

Livet til søs - fra hobby til livsstil!

Oscar Johansson har altid elsket vandet, og havet har fulgt ham siden han var lille. Han tog sine spæde skridt i søspejderne og kan nu i en alder af 30 år, kalde sig dobbelt SM mester, feriesejler og inkarneret sejler. Læs Oscars beretning om et liv, hvor kærligheden og passionen for havet konstant følger ham i alle dele af hans liv.

Lige siden jeg var barn, har jeg elsket vand i alle former. Mine brødre og jeg gik på svømmeskole hver sommer, og et af højdepunkterne i sommerferien var, når vi udførte spring for at vinde alle de forskellige svømmebadges. Det lykkedes mig at tage guldmesteren allerede i en alder af 10, og dette var starten på et liv, hvor nærhed, længsel og sikkerhed ved havet altid har været en selvfølge.

I dag er jeg 30 år gammel, og jeg tror, ​​at de fleste af de valg, jeg har foretaget i livet har handlet om at være tæt på havet - bevidst eller ubevidst. Blandt andet har jeg bosat mig i Malmø, jeg studerede sportsvidenskab for at få muligheden for at arbejde med sejlads, og de fleste af de mennesker jeg hænger ud med, er søfolk i en eller anden forstand. I dag har jeg den luksus at arbejde med min største hobby, sejlads, da jeg er ansat i det svenske sejlforbund. Men hvis jeg tænker tilbage, er det min storebror Albin, der er grunden til, at jeg begyndte at sejle.

Da han var otte og jeg seks år gammel, ville han prøve at sejle, da der var mange søspejdere, der hvor vi voksede op i Skanör og Falsterbo. Jeg var for ung på det tidspunkt til at deltage, men kunne komme med som et "lederbarn", da min far var en af de frivillige ledere.

Selv i dag er nogle af mine nærmeste venner dem, jeg mødte i søspejderne. Her lærte vi tidligt at samarbejde, tage et stort ansvar og tage os af naturen. I løbet af foråret og efteråret tog vi til forskellige lejre, hvor vi boede i telte og lavede mad udendørs, og om sommeren havde vi lange rejser til Danmark. Her fik du chancen for at lære at sejle forskellige kølbåde, og allerede i alderen 15-16 måtte vi være skippere og være ansvarlige for vores egen båd og besætning. Selv i dag er en af ​​mine foretrukne uger i året, hvor vi traditionelt har feriesejlads i familiens Albin Ballad fra 70'erne. Dette handler ikke om at sejle hurtigt, men nyde livet med det bedste selskab, god mad og meget latter.

Sejlads er en så bred og varieret sport, vil du sagtens kunne finde en gren der passer til dig. Om du foretrækker at sejle alene, sejle flere, sejle med en; to; eller tre skrog, surfe med eller uden sejl, sejle så hurtigt du kan eller så langt du kan. Der er meget at vælge imellem!

I dag har jeg den luksus at sejle med min bedste ven, men også en af ​​de bedste søfolk, jeg kender - min lillebror Hugo. Vi supplerer hinanden med hensyn til viden, mens vi samtidig har den bedste kvalitet, et fungerende hold kan have - glæden ved vores sport. Vi har det altid sjovt, uanset hvilken type båd vi sejler, eller hvad resultatet i løbet bliver. Når vi kombinerer dette med et enormt antal timer på vandet, er det lykkedes os at sejle to svenske mesterskabsguld og en svensk mesterskabs bronze. Derudover har vi haft mulighed for at deltage i Sveriges højeste racerliga, Allsvenskan, pga vores fantastiske forening Skanörs Båtklubb. For mig er kapsejlads noget jeg ønsker, og vil dyrke så længe jeg kan! Jeg bliver bedre for hvert år der går, og der vil altid være en bådtype eller et format, der passer mig!

Nu hvor jeg har overstået 30-års krisen, skal jeg vide hvad jeg vil have med livet - for mig er det meget simpelt: fortsæt med det, der gør mig glad! I mit tilfælde er det en kombination af venner, familie og alt, hvad der har med havet at gøre.

Nu hvor foråret blomstrer og vinteren er slut, klør det utroligt meget i fingrene! Planlægningen af ​​den årlige feriesejlads er begyndt, det nyindkøbte Stand Up Paddleboard venter på sin første tur, træning til både Allsvenskan og dette års Svenske mesterskabet starter i april, og en surfweekend er planlagt i maj. Nu er det let at være lykkelig - den bedste tid på året er ved at begynde!

Ses vi ude på vandet?