Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu

GUIDE: Vinterfiskeri - Eksperten tipser

5 hurtige tips til, hvordan du forbedrer dit lystfiskeri efter aborre denne vinter.

Nr. 1. Vær forberedt på fisketuren! Det er Alpha og Omega. Sørg for at have et godt kendskab til, hvordan den sø som du skal fiske på, ser ud. Brug gerne et søkort eller luftfoto til at finde det rigtige sted at fiske. Led gerne efter skrænter og større strukturer. Det er steder, Aborre kan lide at stå. Et hjælpemiddel kan også være en Deeper. Dette er et bærbart ekkolod, som du har med dig i din telefon. Hermed ser man både bundstrukturen, dybden og om der er fisk. Et kanon hjælpemiddel

 Nr. 2. Skift huller ofte! Dette er for at dække så meget overflade som muligt. Aborren er en mobil fisk og kan spredes over et større område. Stop gerne ved et hul i et par minutter.

 Nr 3. Brug lokkemad. Der er et væld af lokkemad du kan bruge. Hvad der normalt virker i de fleste tilfælde, er maddike eller dele af en orm. Dette er også nemt at få i din lokale sportsfisker butik.

 Nr. 4 Varmt Tøj, hyggeligt selskab og masser af kaffe! Det bliver ikke kun hyggeligere, hvis du er mæt, varm og har godt selskab. Du bliver også en bedre fisker. For hvis du er træt og sulten, vil du ikke kunne fokusere på fiskeriet. Hvilket normalt fører til, at du mister fisk og ikke bruger så meget tid på søen.

 Nr. 5. Tør at prøve noget nyt! Fiskeri handler om konstant at knække koden for dagen. Så vær ikke bange for at prøve nye ting. Alt fra at skifte lokkemad ofte til at skifte plads ofte. Før eller siden vil du støde på fisken. Det er bare et spørgsmål om tålmodighed.

Garmin

Her er 5 hurtige tips til, hvordan du forbedrer din lystfiskeri til gedder denne vinter.

 

Nr. 1. Vær forberedt på fisketuren! Det er Alpha og Omega. Sørg for at have et godt kendskab til, hvordan den sø som du skal fiske på, ser ud. Brug gerne et søkort eller luftfoto til at finde det rigtige sted at fiske. Se gerne efter skrænter og større strukturer. Det er steder, Aborre kan lide at stå. Et hjælpemiddel kan også være en Deeper. Dette er et bærbart ekkolod, som du har med dig i din telefon. Hermed ser man både bundstrukturen, dybden og om der er fisk. Et kanon hjælpemiddel

Nr. 2. Hav agnfisken lige under isen. Fiskeri lige under isen med agnfisken, laver en rigtig god silhuet for gedden. Dette fungerer godt, uanset om du fisker på dybt eller lavt vand.

Nr. 3. Brug meget tid det samme sted. I modsætning til aborrefiskeri om vinteren, hvor man ofte bevæger sig, handler isfiskeri efter gedder om at lokke fiskene det samme sted. Gedden er koldere end aborrer og bevæger sig derfor ikke over så store arealer. Men vælg et sted med omhu, hvor du tror fiskene holder til og bliv der.

Nr. 4. Brug den rigtige agnfisk. Forsøg altid at stræbe efter at fiske med den type agnfisk, som gedderne lever af i det vand, du fisker. Men noget, der generelt fungerer godt, er skaller eller større løjer. Tro ikke altid på myten om store agn, store fisk. Men også her er det vigtigt at tilpasse størrelsen efter hvad gedderne er vant til. Et godt udgangspunkt er normalt, at agnfisken skal have samme størrelse/længde som en foldet håndflade.

Nr. 5. Varmt tøj, hyggeligt selskab og masser af kaffe! Det bliver ikke kun hyggeligere, hvis du er mæt, varm og har godt selskab. Du bliver også en bedre fisker. For hvis du er træt og sulten, vil du ikke kunne fokusere på fiskeriet. Hvilket normalt fører til, at du mister fisk og ikke bruger så meget tid på søen. Ved isbrydning har du fordelen af ​​at være stationær. Lav gerne bål og grill nogle pølser. Så bliver det straks meget hyggeligere.

Deeper Smart Sonar

Jeg vil her slå et slag for at lægge fiskestængerne på hylden og skifte til en isfiskestang. Dette gør det til en meget sjovere måde at fiske på. Du får en helt anden oplevelse, som vil resultere i, at du bruger flere timer på søen. Dette er også et must, hvis du vil være skånsom ved fisken. Skal du fiske efter gedder, er det også godt at have værktøj med. En lang tang bruges til at kroge fisken, da gedden har meget skarpe tænder. En afkrogningsmåtte til at beskytte fiskens slimlag og glem ikke at medbringe vægt og kamera. For husk, at du aldrig ved, hvornår drømmefisken bider.

Tænk på sikkerheden, når du er ude. Tag gerne nogen med, brug issyle og hold godt øje med isens tykkelse, hvor du er.

Daniel Erlandsson
kronobergspredatorfiske@outlook.com