Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu

GUIDE: Vinterkonservering af båden

De kolde måneder er over os, og båden skal op på land...eller blive i vandet, afhængigt af hvordan du foretrækker at opbevare din båd.

Der er mange ting man skal holde styr på, inden man siger farvel til båden for vinteren. Udover at give båden en skyller og spule bunden for sæsonens afsæt, skal du også tjekke motor, sejl etc.

Vi har lavet en guide, så din båd er klar til opbevaring for vinteren.

1. Tjek båden

Det er en god ide at lave et tjek af din båd, da der kan være opstået små skader eller revner under sæsonen.

Kontroller om der er skader i gelcoaten eller malingslaget på fribordet i vandlinjen. Tjek også kølen og de bolte, der holder rorsystemet samen.

Har du en sejlbåd? Så tjek masten for eventuelle revner eller brud i masten.

2. Vask båden

Det er en rigtig god ide at vaske din båd udvendigt, for at få skyllet al saltvand og snavs væk. Spul bunden, mens den stadig er våd. Så bliver den meget nemmere at slibe.

Har du sejlbåd, skal de tages ned, da de også er vigtige at få renset at saltvand af. Tør dem herefter grundigt, så der ikke er noget fugt tilbage.

Det er også en god ide at skylle dine skøder, fald og tovværk. Disse skal renses med ferskvand (uden sæbe!). Her er det oplagt at tjekke dem for eventuel slitage eller skader, så du ved, om du trænger nyt udstyr til den kommende sæson.

3. Det er tanken der tæller

Tøm vand- og spildevandstanke. Fyld din dieseltank helt op for at undgå kondens, og tilsæt et additiv for at undgå dieselpest. Alternativt kan du vælge at tømme tanken helt.

4. Motor og propel

Udskift din motorolie og filtre og kontrollér kølevandsstanden. Skift gearolien på din påhængsmotor. Husk at smøre alle de bevægelige dele.

Har du indenbordsmotor? Så tjek propel og propelaksen for tæring. Udskift zinkanoderne på både propellen og aksen.

Læs mere om motorkonservering HER

5. Styr på elektronikken

Afbryd alle dine elektroniske elementer ombord. Tag dine batterier med hjem, og sørg for at opbevare dem på et tørt, køligt og frostfrit sted.

Overvej at fjerne alle dine elektroniske elementer, så du er sikker på at undgå tyveri.

6. De sidste detaljer

Tøm gerne båden for alt der kan suge fugt. Overvej at købe en affugter, der kan holde båden fri fra fugt under vinteren.

Skal båden overdækkes, så tjek presenningen efter for huller eller skader, så du er sikker på at den holde tæt til næste sæson.

Luk for søventilerne og frostsikr dem.

Skal din båd overvintre i vandet? Så sæt ekstra kraftige og lange fortøjninger på, så de holder det til det omskiftende turbulente danske vejr.