Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu
En hel sommer på en efterårsferie
Familien Veber på eventyr

En hel sommer på en efterårsferie

På en normal sæson sejler vi ca. 1200 sømil. Det er kun 400 sømil mere end den sejlads vi nu skal ud på fra Gran Canaria til Kap Verde. Det bliver næsten en hel sommers sejlads på stort set samme tid som der er efterårsferie hjemme.

Vores nabo i Puerto Mogan er en engelsk solo-sejler på 75 år.

“Min plan er at fortsætte til Caribien når jeg fylder 80,” siger han over søgelænderet. Vi kan dog ikke vente så længe, så vi fylder alle stuverum med mad og vand. Ikke kun til de 800 sømil til Kap Verde, men også til de 2100 sømil videre fra Kap Verde til Caribien.

“Desværre har vi kun kylling i dag,” kunne de sige hos købmanden i Charlotteville, Tobago, da vi var der for 16 år siden. “Men i morgen slagter vi en ko.” Er det mon på samme måde nu? Vi sikrer os ved at bunkre med basisvarer så vi har til flere måneder. Reservedele til motor og båd har vi allerede med hjemmefra.

Hvis vi vil være sikre på at undgå problemer og frustrationer fremover, er det letteste at kunne reparere alt på båden selv. Jeg skal både være blikkenslager, snedker og elektriker. Desuden er internettet her i havnen virkelig dårligt og fungerer faktisk kun fra midnat til ca. 8 om morgenen. Det bliver ikke bedre længere sydpå, så kommunikationen angående de bøger jeg arbejder på i øjeblikket skal også helst være klar inden vi sejler herfra.

Normalt bruger vi efterårsferien til i klar luft at sejle rundt mellem halvtomme havne i Øresund. Når dette års efterårsferie er slut er vi i troperne, men så har vi jo også sejlet en hel sommer.

//Thomas Veber

Share |