Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu
Havsejlads
Familien Veber på eventyr

Havsejlads

Der er altid en særlig stemning på båden når man står foran en havsejlads. Den vi skal ud på nu er i sig selv ikke specielt lang. Det er 160 sømil fra det nordlige Spanien til Mallorca, omkring 30 timers sejlads, men vi er stadig nødt til at forberede os, som er det en meget længere rejse.

Slingregrej er sat op ved alle sovepladser, så man ikke falder ud af køjen i hård sø. Sejl, både den store genua og den lille stormfok, er gjort klar. I Middelhavsområdet, kommer vinden hurtigt, og det tager ikke meget længere tid for en stille brise at blive til en stiv kuling, end det gør at lave en kop kaffe. Chips og cola skal også være let tilgængeligt. På Anna Lisa må børnene blive oppe så længe de vil når vi sejler om natten, og det skal være hyggeligt, selvom det gynger kraftigt. Podcasts er gjort klare på telefonen. De er gode at have som selskab om natten, men normalt lytter vi ikke til dem - det er nok at se på stjernerne eller fordybe sig i egne tanker.


Jeg er altid lidt bekymret for natten. Hvad nu hvis jeg vågner, og den der har vagten ikke er i båden? Derfor er det altid et krav hos os at have livline på under nattevagten - uanset hvor roligt vejret er. Men bekymringen følger aldrig med på sejladsen når først vi er kommet afsted. Når sejlene fyldes med vind, solen går ned i havet og Anna Lisa langsomt spiser sømil efter sømil kommer roen. Vi har dejlige samtaler med børnene, som er kravlet ind under sprayhood\'en. Verden forsvinder, og i 30 timer er det bare vores familie der er til. Og måske en delfin, en flyvefisk eller sværdfisk, som kan prale af sin lange sabel på næsen.

Natsejlads, på åbent hav, hvor man ikke skal navigere er et højdepunkt. Ikke bare her i Middelhavet, men også når vi sejler hjemmefra til Gøteborgs skærgård eller Bornholm.

Share |