Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu
På kanaler i Holland
Familien Veber på eventyr

På kanaler i Holland

Anna Lisas sejltur til Caribien startede i Tyskland, hvor vi via kanalerne sejlede til Middelhavet på 25 dage. Nu er vi tilbage på kanalerne igen, men denne gang med masten på.

Vi er i Holland, og der er modvind i Nordsøen. Vi har på turen sejlet 12.000 sømil i platlæns eller halvvind, så hvorfor skal vi ødelægge den rutine på det sidste døgn fra Holland til Kiel Kanalen? Vi går derfor to dage ind på Staande Maastroute, hvor alle broer kan åbnes, og vi kan komme igennem med masten på.

“Nu skal vi bare \'dags-sejle’ nogle timer hver dag,” siger vi til børnene. Den korteste strækning vi har sejlet siden maj har været 910 sm, så vi tror at de vil blive glade.

“Hvorfor det? Kan det virkelig betale sig? Skal vi ikke bare tage de sidste par hundrede sømil i et stræk, så er vi jo fremme.”  Børnenes grænser for hvor lang tid de klarer at sejle er virkelig blevet rykket på denne tur.

I Harlingen sluser vi ind på kanalerne, og vores sejlads er totalt forandret. Hvornår har vi sidst sejlet uden at det har gynget? Børnene interesserer sig for sejladsen igen, for nu er der ikke kun vand at se på. Små byer, køer, æsler, grønne marker, børn som plasker, maskiner som bygger … Der sker noget hele tiden. Sejlerlivet er desuden noget specielt i Holland. Det virker som om, at når der er bare en smule vand, vil der også være mindst ti både. De mange broer åbner med det samme når vi kommer, det er næsten som om bådene prioriteres over bilerne. Som passioneret sejler er det noget jeg kan lide!

Jeg elsker de lange stræk på havet, men kanalerne er noget helt specielt. Lige nu hjælper de os til at nå hjem til d. 29. juli kl. 15 som vi har planlagt.

//Thomas Veber


Share |