Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu
På nattevagt fra Caribien
Familien Veber på eventyr

På nattevagt fra Caribien

Anna Lisa er klar til at sejle over Atlanten. Familjen er også klar, og Johan, som er fløjet til Caribien for at være med på eventyret, er mere end klar. Vejrudsigten giver os også en tommeltot opad til at sejle.

De andre skandinaviske både i Marigot Bay på St. Martin tuder i deres horn da vi starter vores tre ugers sejlads mod Azorerne. Jeg må tørre mig i øjnene og forstår først nu for alvor at vi skal krydse et ocean igen.

Vi går nordvest forbi Anguila og videre ud gennem sundet mellem Dog Island og Prickly Pears. Bølgerne slår ind mod klipperne på de små øer og stiger flere meter op i luften som en islandsk geyser.

"Wauw," råber Johan.

"De bølger kommer helt fra Europa," siger Margareta og så er vi ude på åbent hav.

Jeg sover et par timer ind til kl 23, hvor Margareta vækker mig til min nattevagt. Jeg sov dårligt og blev vækket to gange. Stakkels Troels skulle kaste op. Senere havde spilerfaldet løsnet sig og svingede frem og tilbage. I underbukser, redningsvest og livline gik jeg i mørket på dæk for at fæste det igen. Margareta stod i cockpittet og lyste for mig.

Anna Lisa passer sig selv og jeg ser kun et enkelt fragtskib som går bag os. Det er allerede lidt køligere. Jeg sidder et par timer i mørket i shorts og tshirt, men jeg må tage bukser og trøje på for det bliver hurtigt koldere.


Jeg vil lade Johan få en blød start og tager den første time af hans nattevagt også. Så går jeg ned og hviler en halv time. Har stadig tøj og redningsvest på, så jeg hurtigt kan være oppe hvis han kalder. Det skal føles trygt for ham, som ikke har sejlet før. Jeg er enormt træt men jeg ved at det tager tid inden jeg vænner mig til livet på havet igen.

Vi har fin sejlads i flere dage. Skifter fokken til genuaen og autopilot til vindror. Anna Lisa klarer sig selv og det gør vi også.

"Der er ved at opbygges et lavtryk vest for jer," skriver Johan Dahl som hjemmefra holder øje med vejret for os. Vi har en lille sattelitsender som vi kan sende og modtage sms fra. Det er den Margareta læser højt fra nu. Vi ændrer kursen til mere østligt for at prøve at undgå det.

Om natten kommer der en byge med vind som lægger Anna Lise ned på siden, så Atlanterhavet slikker op på dækket. Den er dog ovre nogle få minutter efter vi får rebet. Men den giver et forvarsel om det som skal komme ...

//Thomas Veber

Share |