Grill Kylling på dåse
|
Kylling på dåse . . . det lyder skørt men smager vidunderligt
Instruktioner
Kyllingen rengøres og gnides invendigt med salt. Med en fjerkræssaks klipper du spidsen af lårene. Vask dåserne, du ved jo ikke hvor de har været! Åbn dåserne, drik det halve af indholdet i hver dåse - og fyld så enebær og urter ned i dåsen - anbring pipfuglene nedover dåserne, så de står godt og sikkert. Pensl pipfuglerne med olivenolie og drys med salt og peber. Så transporterer du Hr. og Fru Pipfugl forsigtigt ud til grillen.
Ved grillen:
Pipfuglerne sættes over foliebakken indirekte på grillen . Her står de så og danser i øl og urtedampe i ca. 50-60 min og resultatet er fantastiskt, med sprødt skind hele vejen rundt! Lige en detalje mere, topspjældet skal vende væk fra kyllingerne. Det er en god idé at være 2 personer om at få de varme pipfugle af dåserne igen. Hjælp hinanden, så I ikke brænder Jer på det varme indhold i dåserne.
Tips:
Hvis du bliver fristet at prøve med større kyllinger vil du opdage, at de ikke kan være under "låget".
Tip-Tip! Kan du ikke lide øl, så prøv med noget andet på dåse, der er ju uanede muligheder. Prøv f. eks. også med cider, æblemost, sodavand andre urter, eller hvad der måtte inspirer dig!
Vel bekomme!