Figen- og nøddebrød
Opskrift fra Jeanette Sjöö, Årets Unge Bager 2007.
2½ dl vand, ca. 35° C
8 g tørgær
½ dl lys sirup
1 tsk. salt
50 g margarine
2½ dl groft grahamsmel
1 dl ublandet rugsigtemel
6½ dl hvedemel
50 g (1 dl) groft hakkede hasselnødder
50 g (1 dl) solsikkekerner
80 g groft hakkede, tørrede figner
Solsikkekerner, havregryn, sesamfrø og hørfrø til formen
Hæld samtlige ingredienser – på nær nødder, solsikkekerner og figner – op i en skål. Bland dem til en blank og smidig dej. Tilsæt derefter de resterende ingredienser. Dejen er klar, når man kan trække i den, uden at den går i stykker. Lad den hvile i ca. 15 min.
Form dejen efter din egen fantasi, du kan fx prøve at flette den. Smør en form med margarine (fast eller flydende), og strø den derefter med fx sesamfrø, så de dækker formens inderside (man kan også bruge rasp eller mel). Læg dejen i formen, og lad den hæve i ca. 1 time.
Bag brødet i 50-60 min.
Miniovn Omnia >>