Hurtig oksekødsgullasch
Dette skal du bruge:
- 500g hakket oksekøb
- 5 kartofler
- 2 gulerødder
- 1 stort løg
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 stor rød peberfrugt
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk tomatpuré
- 1 bouillonterning
- 2 spsk olie
- paprika
- chili
- salt
- peber
Sådan her gør du:
Bland det hakkede kød med salt, peber og paprika og form det i små bidder. Hvis du er virkelig sultne eller ikke synes det er så sjovt at lang tid på maden, kan du springe dette trin over og blot brune det hakkede kød med grøntsager..
Skræl og skær kartofler og gulerødder i små stykker og læg dem i en gryde med olie. Skræl og hak løg, hvidløg og peber og læg dem i gryden. Steg grøntsagerne i olien i et stykke tid (ca. 5 minutter). Rør jævnligt i gryden for ellers kan kartoflerne nemt sætte sig fast i bunden.
Hæld derefter de hakkede tomater, lidt tomatpuré og bouillon terning ved. Hvis du ønsker det kan du tilsætte lidt vand. Krydr med salt, peber, chili og lidt ekstra paprika. Hvis du har lidt vin tilovers, kan du tilsætte det til at pifte retten lidt op.
Lad det koge i et stykke tid. Put derefter de hakkede kødklumper i og rør rundt et par gange. Lad det hele simre indtil kartoflerne føles klar.
Server med creme fraiche og en skive brød.
Nyd dit måltid!