Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu

EFTERÅRSTILBUD - Op til 43% - KLIK HER

Du ringer - vi blander!
Tips og råd/ Bådpleje og vedligeholdelse

Du ringer - vi blander!
 FØR billede.....EFTER billede...


Casper & Robert skal på jordomsejling i deres 58 fods yacht Hvadlodea, og den skal have den helt store tur inden afsejling i 2019. Budgettet er stramt, så der er ikke råd til at få den sprøjtelakeret indenfor. Se her hvor flot resultatet blev med Perfection Pro fra International, påført med skumrulle ude i guds egen fri natur.

Forarbejdet er vigtigt, så her vil vi gennemgå hvordan Casper og Robert fik et flot resultat med sandpapir, spartel, rulle og en masse knofedt.

Husk at når du maler så skal det være følgende:


  • Varmt, gerne 20 grader
  • Ikke fugtigt, mal midt på dagen (ingen kondens, ingen dug)
  • Ikke direkte solskin, gerne overskyet
  • Vindstille
  • Ingen insekter
  • Vær godt forberedt, ikke være stresset, hav de rigtig remedier og sikkerhedsanordninger. 


Laver du et godt resultat, føles det til gengæld som ren balsam for sjælen.

Hov! er der ikke kommet et søsterskib til den lækre Luffe 45 i havnen? - Nej det er blot Hvadlodea der har fået et nyt paintjob.

Farven klæder den store 58 fods båd ret godt, de har malet hvid vandstribe på en bund af sort Cruiser Premium Plus.

Hvadlodea er et kønt sejlskib, med nogen år på bagen, og noget "arret" efter flere år at være udsat af vind, hav og vejr. Flere steder er gelcoaten nedbrudt, krakeleret og hullet, derfor kan den ikke længere genskabes med vandslibning, polish og voks.


Casper & Robert er begge nyudlærte bådebyggere, og har derfor lært at slibe, spartle og male, de har dog ikke tilgang til en malerkabine og et sprøjteanlæg, hvorfor Perfection Pro er et genialt valg, da den både kan sprøjtes eller rulles på, man ændre blot på fortynderen, der både kommer som sprøjtefortynder eller pensel/rulle fortynder.

Fordelen med en 2 komponent Polyurethan er b.la. styrken, fleksibiliteten og holdbarheden. Det er væsentligt stærkere end gelcoat, og nedbrydes ikke af UV. Derfor bruger man det også alle steder fra fly til bådindustrien. De fleste størrer yachter der sejler i middelhavet, er malet med Polyurethan grundet dets egenskaber i UV & slidstyrke. Perfection Pro giver en langtidsholdbar ultra høj glans, der er modstandsdygtig overfor kemikalier, UV, slid mm. 

Når den er malet kan du blot vaske den hvert år, du behøver ikke længere af polere og vokse, ikke at det gør noget at vokse den. 
Først blev båden vasket af i Supercleaner som er en kraftig malerrens, her fjerner man alle organiske fedstoffer.Her er den afvasket og slibes nu første gang med Exentersliber med støvsug.

En Mirka sliber med støvsuger er genial, den er let, og den tager ved. Efter afslibning med en exentersliber blev alle krakeleringer, delamineringer og revner udjævnet med en Dremelsliber.

Så blev der støvsuget, og eftertørret med en klæbeklud: TagRag harpiksklud.Så blev hele båden primet 1 gang med Gelshield 200 som er en epoxy primer der binder og fylder ekseptionelt godt, man kan se alle de steder man skal spartle, og de steder man ikke har slebet nok.

 Her ser man en krakelering der er slebet rigtig ud, overmalet med Gelshield 200, og klar til epoxyspartel. Så ser man alle ujævnhederne der spartles med Interfill 833 der er en epoxy filler, der ikke synker.Her ser man krakelering der skal slibes jævn uden skarpe kanter og hvordan den er rigtig slebet ud.

Derefter sleb og malede gutterne båden igen med Gelshield 200, og spartlede der hvor de kunne se en ujævnhed.


Her påføre Casper & Robert Perfection Undercoat 1. gang (ialt 2 gange med mellemslib for bedste resultat) ovenpå Gelshield 200.

Den fylder og man ser hvor man ikke har været grundig nok med spartlen. 

Casper sliber Perfection Undercoat 1. gang, man kan svagt ane Gelshield 200 inde bag.Perfection Pro appliceres så 2 gange med skumrulle i ca 20 graders varme. den er fortyndet 15 % med pensel/rulle fortynder 100 og skulle ikke eftertrækkes, boblerne poppede selv da temperaturen og blandingsforholdet var perfekt.

Du ringer, vi blander. Nautec har investeret i et professionelt blandingsanlæg, så vi kan blande ca. 250 farver. Casper & Robert valgte Pastel turquoise 6034, som klæder deres båd rigtig godt, Faktisk minder den meget om den Hr. Møller også brugte til sine skibe.

Så er der julegaver, Robert pakker basen ud, den blandes 2:1 

Agterspejl og rundt vinduerne, her blev kringelkroge taget med pensel af Robert, hvorefter Casper kom med skumrullen. Husk god kvalitet der tåler opløsningsmidler, det er især fortynderen der er streng.

Der er tapet og matslebet til hvid vandstribe også i Perfection Pro 

Her lakeret første gang med hvid Perfection Pro, husk en god malertape der sætter en skarp kant. 


Man kan ikke se rulle eller penselstrøg, det er intet mere end imponerende som det er flydt ud. Robert udtalte også at han fremover kun er ruller, ikke sprøjter.fortsættelse følger...


Share |