Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu

EFTERÅRSTILBUD - Op til 43% - KLIK HER

Køl ombord på renoveringsprojektet
X-402 Renoveringsprojekt

Køl ombord på renoveringsprojektet

 Godt med en kold læsk til de hårdt arbejdene sejlere. 

For første gang i Savage Rose 1-7 historie har vi fået kølemulighed ombord. Vi har tyndsejlet Danmark og sågar sejlet til Caribien uden kolde vand, så nu måtte det være. Vi var heldige at X-yachts allerede havde monteret en isoleret boks i vores pantry, men der var ikke monteret nogen form for køleaggregat. 

Vi valgte er Dometic Waeco køleaggregat (også kaldet ColdMachine 55), grundet den meget kompakte køleunit, og naturligvis Danske Danfoss gennemprøvede kompressor, og Dometic Waeco mangeårige erfaringer med køl.

Systemet er komplet, og enkelt at montere, nærmest plug and play, passer både til 12 & 24 volt systemer) hvis man ellers har en isoleret boks, og et batteri. Har man ikke en boks kan man købe færdige køleskabe eller bokse, der er isolerede og monteret med kompressor og blot skal tilsluttes 12 eller 24 volt. 

- Her et kig ned i boksen, vi har monteret kølaggregat der køler 130 liter hvis skabet er isoleret med 50 mm isolering, og 100 liter ved 35 mm PU isolering. Sættet er med en Danfoss BD35F kompressor og O-fordamper. O-fordamperen er med 2 meter flexirør kan monteres horisontalt eller vertikalt. Vi har monteret den vertikalt, da den passede fint ind i boksen, og dette giver os mulighed for at lave isklumper i O fordamperen, hvis vi giver den fuld styrke.

Fordamper passer nøjagtigt til 6 dåseøl, hvis du skal lyn-ned-køle.

 Med i pakken er en komplet trinløs termostat og 3 meter ledning, Kølle fandt den hvide dækliste i Ikea, der dækker ledningen over til O-fordamperen.

Kompressoren har meget kompakte ydermål, B 220 x H 160 x D 220 mm, og kan placeres op til 2 meter fra køleboksen. Vi placerede den på en lille hylde under håndvasken op til boksen. (kan monteres op til 2 meter fra boksen)

 Der skal være mulighed for et dræn af boksen, da der fremkommer lidt kondens ved brug.

Bemærk også at kompressoren for at lave kulde selv laver varme, sørg derfor at placere den et ventileret sted. 

Effektforbrug ca. 35 Watt

Strømforbrug:

1,46 Ah/h ved 35 mm PU-isolering,
1,17 Ah/h ved 50 mm PU-isolering,

ved +5 °C indvendig bokstemperatur, +32 °C omgivende temperatur og middel kølevolumen


Share |