Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu

EFTERÅRSTILBUD - Op til 43% - KLIK HER

Renoveringsprojektet X-402 X-yacht
X-402 Renoveringsprojekt

Renoveringsprojektet X-402 X-yacht

Anders Jessen hos Watski i Danmark, er gået igang med et renoveringsprojekt som vi vil følge her på siden. Projektet vil også blive vist i Bådmagasinet, og hvert trin af renoveringen vil siden dokumenteres og vises her på hjemmesiden. Vi håber at dette kan være til inspiration og hjælp til eget båd renoveringsprojekt.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Sommer 2016 i Torekov

Renoveringsprojekt X402

Jeg har sammen med mine boatbuddies købt denne X402 fra 1985.

x-402 klubben

følg hele projektet her


Vi vil renovere båden fra A-Z og I kan følge med her på nettet. Jeg anslår det vil tage os et par år, da det skal gøres i fritiden, uden at det får indflydelse på familieliv og andre interesser. Vi håber at projektet kan give lidt inspiration til andre der har lyst til at købe en ældre båd og renovere den.

Der vil fremover være rigtig mange sejlere der bliver ældre, og derfor stoppe med at have båd, hvorfor der vil komme mange til salg. Udbud og efterspørgsel, betyder at næste generation af sejlere kan erhverve sig en god båd til fornuftige penge. Vi håber derfor at dette projekt kan give lidt ”blod på tanden” og ikke afskrække nogen til ikke, at hoppe på et projekt. Et godt råd er:  Få familien med i projektet og evt. købe båden sammen med nogle gode venner så man kan dele udgifterne. Min erfaring er at båden alligevel ikke bliver brugt hver dag, hvorfor man sagtens kan være flere om den, hvis man ellers kan holde hinanden ud.

Vores renoveringsprojekt bærer præg af at den ikke har været brugt i lang tid, hvorfor den fremstår noget forfalden. Det gælder det samme med skibe som med huse, de skal bruges ellers forfalder de, og passer man ikke på sine ting, så forfalder de, og ens investering bliver ringere.
Derfor pas på din båd, vedligehold den, eller den forfalder og taber sin værdi, og du taber dine penge.

Lidt om båden:
X402 er oprindeligt baseret på en one tonner (derfor har den et hul i agterenden til en redningsbøje som var krav til datidens off-shore kapsejlads, den sejler fantastik, og er en flot, søstærk Cruiser/racer fra X-yachts. Den havde premiere på Copenhagen International Boat Show i januar 1984, og var X-yachts første 40 fods sejlbåd der åbnede op for et mere luksuriøst marked for værftet i Haderslev. Båden er stærkt bygget med en solid kølkonstruktion med vanter der har godt fast i bundrammen. En yderst velsejlende båd, der stadigvæk sejler fra mange nyere bådtyper.

Sag nr.X402
Deplacement: Ca. 6000 kg.
Søsat: 1986
Dybgang: Ca. 2,20 m.
Længde: 12,05 m.
Motor: Volvo Penta
Bredde: 3,95 m.
Model 2003, 28 hk

Her billede af båden. Se også alle Pdf brochurerne der er vedlagt.
Tak til Morten hos X-Yacht for detektivarbejdet.

x-402 annonce >>
x-402 prisliste januar 1990 >>
x-402 stregtegning >>
x-402 brochure engelsk >>/ Anders JessenRenoveringsprojektet før 

Og her efter 1000 timer og 1/2 år efter. 


Renoveringsprojektet oktober 2013

Projektet maj 2014 (med nye striber) nypoleret, ny rig og sejl, nye spil, nyt dæk, nyt teek i cockpit, nyt deck hardware, nye vinduer, al råddenskab fikset mm.

Nu mangler vi bare det sidste, du kan følge med på de forskellige etaper på renoveringsprojekt på denne hjemmeside, den opdateres jævnligt

læs mere her...

Share |