Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu

EFTERÅRSTILBUD - Op til 43% - KLIK HER

Optagning af båden!
Tips og råd/ Bådpleje og vedligeholdelse

Optagning af båden!

Nu er det på høje tid at tænke på optagningen. Hvad behøver du at gøre inden, under og efter at båden er på plads?

Efteråret og vinteren er faktisk den bedste tid at gøre renoveringer på båden. Så tænk først over om der er nogle større projekter du kunne tænke dig at gøre. Det kunne være et nyt toilet, ny varmtvandsbeholder eller skifte en pumpe. 

Idag er der faktisk mange som lader sine både ligge i vandet over vinteren. Behøver man ikke at bundmale, er det et alternativ. Det kræver dog tilsyn mindst en gang om ugen, at der er landstøm til båden og at båden er dækket godt til med krympeplast eller presenning. Vinterkonservering af motoren  skal man gøre uanset hvad. At ligge i en havn er ikke gratis, men det kan være betydeligt billigere end optagning- og renoverings omkostningerne tilsammen. Måske behøver man en eller to De-icer, til at holde vandet isfrit. Tjek også med forsikringsselskabet hvad der gælder hvis du holder båden i vandet hen over vinteren.

Tid for optagning:
Tænk på at den 15 oktober ofte er den dato som forsikringsselskabet har som slutdato. Tjek hvad der gælder for din båd. Hvor skal din båd stå? Skal du have den i din have, i en lade eller på havnen. Uanset hvad er det vigtigt at underlaget er jævnt og stabilt. Gode, solide og justerbare støtter er vigtige!

Rengør båden:
Når båden er taget op, bør man spule den og lave en udvendig kontrol. Tag alle puder, tæpper og andre stoffer som kan mugne. Smid alt organisk materialer ud, f.eks. gamle madvare som kan tiltrække skadedyr. Sørg for at båden er ventileret eller sæt en affugter ind.

Motorkonservering:
Derefter kan du sørge for motoren. Motoren skal helst være varm når du går igang med dette da det så er lettere at suge olien ud med olieskiftepumpen. Tage evt. impelleren ud, så holder den bedre. Kontrollere propellen for fejl. Smør propelaksen med fedt. Byt olie og filter motoren har bedst af at stå med frisk olie på henovervinteren.

Vandsystemet:
 Sørg for at der ikke står noget vand i båden. Åben alle skroggennemføringer halvt op. Alle beholdere f.eks. varmtvandsbeholder og pumper tømmes for vand. Alle haner åbnes, glykolblanding hældes i toiletsystemet.

Brændstoftank:
Brændstoftanken skal helst være tom eller fuld for at mindske risikoen for kondens. Hvis det er diesel kan man tilsætte noget dieseltilsætning.

Smør:
Gennemgå elektronikken. Spray kontakter med kontaktspray som forhindre korrosion f.eks. 6-66. Smør batteripoler, styrekabler og andre kontaktoverflader. Kontroller batterierne og lad dem hvis det behøves over vinteren.

Overdæk båden:
Overdæk båden med presenning eller krumpeplast. Tænk på at båden skal tåle selv de værste storme! Det gode ved krympeplast er at det sidder tæt og man kan installere en lynlåsdør så man let kan komme ned i båden hvis man vil fixe noget.

Tyverisikre båden:
Fjern alt som er værd at stjæle. Hvis det er muligt så tag motoren hjem, hvis ikke så lås den fast med en godkendt lås.

Tag billeder af båden og motornummer med mere. Hav båden mærket og sidst men ikke mindst se tit til den.

Share |