Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu

EFTERÅRSTILBUD - Op til 43% - KLIK HER

Lav din båd større ved at lave mere stuveplads
Tips og råd/ Komfort ombord

Lav din båd større ved at lave mere stuveplads

Thomas Veber, tidligere IT-chef på Watski, har lavet sin båd større. Hvad? Hvordan? tænker du måske. Jo, ved at lave mere stuveplads opleves båden pludselig som større.
Han viser her hvordan:

I vores båd "Anna Lisa", en Allegro 30, behøvede vi mere plads til børnenes legetøj, bøger mm. I forpeaken var der hylder som der kunne ligge lidt ting på, men de faldt altid ned under sejlads. Det betød egentlig, at hylderne var ubrugelige. Jeg opdagede, at det faktisk var ret enkelt at bygge pæne skabe med luger, så tingene ikke skulle falde ned. Da forsiden af skabene kunne fastsættes i de hylder som allerede sad der, var det ret enkelt at lave forsiden. Først lavede jeg en skabelon i tynde lister som blev limet sammen med en smeltelims-pistol.Med skabelonen på en teak-krydsfinerplade var det let at overføre skabelonen, save den ud og prøve i båden, om den passede.


Så kom udfordringen med luger. Der findes ret fine teak-luger/døre som er klare til montering. De kommer klare til installation med ramme og hængsler. Det er en virkelig enkel måde at få et professionelt resultat. Har man mod på det, kan man også selv lave lugen. Med en stiksav saves hullet i den ønskede størrelse. Hvis man bruger en af de færdige luger, laves hullet efter størrelsen af lugens ramme. Det som saves ud af forsiden bruges til lugen. Men først skal den have en teakliste. Se hvordan de andre luger i båden ser ud, og dimensioner listen efter det. Listen kan limes fast på lugen med almindelig trælimNår limet er tørret fræses kanten af listen med en overhåndsfræser.


Så er det tid til at overveje låseanordningen. Skal det være den slags hvor man stikker en finger ind og hiver i en snaplås, eller skal det være en tryklås? Der er mange forskellige typer skabslåse - det er bare at vælge den model som passer bedst i båden.Jeg valgte en snaplås da er sådan en som sidder på alle andre luger i båden. Hullet blev fint med en teakring. Hængslet vælges ud fra dimensionerne på materialet som lugen er lavet i. Eventuelt kan hængslet skrues ind i bagsiden af listen, men ellers bruges normalt et lyftehængsel. Kig hvordan de andre luger i båden er lavet - det er enkelt at gøre efter.Det færdige resultat inden indertaget blev skruet fast igen. Det gav rigtig meget stuveplads. Nu opleves båden meget større, da vi nu kan få alle de ting som før lå fremme og tog plads stuvet væk. 

Share |