Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu
Optagning - Hvilket stativ passer mit behov?
Tips og råd/ Rig og dæksudstyr/ Overdækningsstativer

Optagning - Hvilket stativ passer mit behov?

Hvilket stativ passer til mit behov?
Vi forklarer forskellen på NoTool-stativer og NOA-stativer.


Når sommeren er ovre og vinteren banker på døren er det vigtigt at beskytte båden godt mod det kommende efterårs- og vintervejr. 

Båden er udsat for vind og vejr hele sæsonen, så det er vigtigt at den får en hvilepause når det håre vintervejer melder sin ankomst.

Tager man båden op af vandet over vinteren får bunden en mulighed for at tørre helt ud - dette er sundt for båden selvom den allerede er beskyttet mod osmose af epoxy! Dækket, vinduer og luger udsættes ofte ekstra meget af vejret henover vinteren og her kommer NOA & NooTool stativer til sin ret! Står båden på et godt stativ, vel overdækket og med jævnlige tilsyn så klarer båden nemt en hård vinter.

Hvad er forskellen mellem NOA og NoTool? Hvilket passer til mit behov? 

Begge stativløsninger har været anvendt i årtier og er begge premium aluminiumprodukter som er produceret i Skandinavien med henblik på at kunne klare det skiftende og hårde vejr her i Norden! Begge systemer er opbygget af eloxcerede aluminimusrør, men de har forskellige låsemekanismer.

NOA var først med en genial, simpel låsemekanisme der er glat og ikke skader presenningen. NOAs unikke kobling og lås garanterer at du hurtigt kan få opstillet stativet - det eneste du skal bruge er en unbrakonøgle. Samtidigt undgår du at skulle reparer ridser i gelcoasten eller ødelægge presenningen. Hele NOAs modelprogram bygger på modultanken så du kan nemt ændre dit stativ hvis dine behov ændres. Kombinationerne er uendelige.

NoTool er som navnet antyder designet til at du ikke skal bruge noget værktøj til at samle stativet. De unikke koblinger låser ved at vride på røret. Monteringen bliver således meget enkel. NoTool ligger lidt billigere i prisklassen end NOA.

Hvilken type af stativ skal jeg vælge?

A-stativ. Er formet som et A og benene står på jorden. Resten af stativet står på dækket og er forbundet med et toprør hvorpå presenningen hviler. Lämpar sig för alla båtar. Framförallt för segel- och motorbåtar som saknar pulpit och Velegnet til alle både. Særligt til motor -og sejlbåde uden pulpitter.

Dækstativ. Her er hele stativet, som navnet antyder, placeret på dækket. Dækstativet er velegnet til alle både plane dæk og ræling. Passer til sejlbåde med for- og agterpulpit.

Udliggerstilling. Her hviler hele stativet i søgelænderet og i scepterfødderne, stativet er også udført med et rør der holder presenningen væk fra skroget. Passer glimrende på sejlbåde med for- og agterpulpit.

Economy. Er et mindre stativ som er velegnet for mindre joller eller både mellem 4-6 meter.

Sammenfatning

Ved du at du fremover vil kunne ændre i opsætningen af dit stativ og have en fleksibel løsning anbefaler vi at du vælger et stativ fra NOA. Så kan du tilføje og ændre i løsningen som du ønsker. Den er lidt dyrere, men det kan være pengene værd at have en fleksibel løsning.

Ved du at dit stativ skal være uændret i fremtiden og vil du enkelt (og uden værktøj) få opsat dit stativ, så er NoTool noget for dig.

Valget er dit og er du i tvivl kan du besøge din lokale marinebutik og se systemet i virkeligheden.

Du kan også læse mere på leverandørernes hjemmesider.
Stativ fra NOA
Stativ fra NoTool


Share |