Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu

Gode råd om badning fra båden

Det er nemt at hoppe i vandet - men ikke lige nemt at komme ombord igen. Læs vores 7 råd til, hvordan du bader sikkert fra båden.

Når man er ude på vandet, og solen står højt på himlen, kan man næsten ikke lade være med at hoppe i bølgen blå! Dog er det ikke helt ufarligt at hoppe i vandet. Mens det er nemt at springe i vandet, er det ikke sikkert at det også er nemt at komme op på båden igen.

Kom tilbage ombord

Din badestige skal fungere og være trukket ned, så du kan nå trin​​ene fra vandet af. Når man bader fra båden, er vandet ofte dybt, og det er de færreste der kan bunde. Derfor er den rigtig god ide at have sikkerhedsudstyret på plads - hav et flydetov eller en redningskrans i en line, så du kan holde fast i den, hvis du trænger til et hvil, får kramper eller hvis du af anden grund får brug for at tilkalde hjælp. 

Tjek strømm​​en, før du springer i vandet

Hvis båden ligger for anker, er der risiko for, at strømmen kan føre dig væk fra båden, mens du bader. Inden du springer i vandet, bør du derfor undersøge, hvor stærk strømmen er ved at holde øje med, om småting i vandoverfladen bliver ført væk fra båden. Uanset hvad, så skal der blive en person tilbage på båden, der holder øje og som, hvis strømmen fører nogle væk fra båden, kan sejle hen og få alle om bord igen.

Tag en pause, hvi​​s du bliver for kold

Lidt væk fra kysten er vandet koldere end inde ved stranden. Du kan evt. tjekke vandtemperaturen på DMI eller kaste et termometer i vandet og måle ca. en meter under overfladen, før du springer i vandet.

Er vandet koldt, kan du overveje en våddragt eller lignende, så du nemmere kan holde varmen, eller vent med at bade til du finder et sted, hvor vandet er varmere. Risikoen for kramper stiger jo koldere vandet er. Lad være med at blive i vandet, hvis du begynder at fryse.

En svømmevest sikrer dig opdrift i vandet, men holder dig også oven vande, hvis du får kramper eller ildebefindende. Uanset hvad, er svømmevesten en ekstra sikkerhed, specielt hvis du ikke er i svømmetopform.

7 baderåd til sejleren

Kilde: Søsportens Sikkerhedsråd