Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu

GUIDE: Optagning af motorbåden - 4 gode tips

Optagningen er lige om hjørnet. Har du en motorbåd? Så giver vi dig nogle tips til hvad du skal huske at gøre inden og efter båden er oppe på land.

1. Styr på olien

Sørg for at bytte olien. Dette er vigtigt for at undgå dannelse af ætsende syrer. Overvej at varme båden op et stykke tid inden, så olien bliver mere flydende. Det gør det meget nemmere at få olien ud. Brug en olieskiftepumpe, der kan suge den gamle olie op. Fyld derefter på med en ny olie.

2. Skift filtre

Skift oliefilter og brændstoffilter. Med en dieseselmotor, skal brændstofsilen rengøres og brændstoffilteret udskiftes.

3. Tøm tanken og båden

Husk også at tømme tankene på båden. Du kan tømme septiktanken i tømmestationen i havnen. Evt. skyld dem med rent vand.

Tag alle puder med hjem samt det der ikke behøver at være på båden over vinteren. Så er der intet der kan absorbere fugt eller skabe en dårlig lugt.

4. Efter optagning

Når båden er taget op på land, kan du skylle og rengøre båden. Tænk også på at tage impellerne ud, og ligge dem et mørkt og tørt sted, så de ikke tørrer ud.

Det er vigtigt at køre motoren igennem med en glykolblanding, hvis du ønsker at undgå frostskader. Kør også igennem med lidt glykol i toiletsystemet. Glem heller ikke at tømme vandanlægget, vandhaner osv.

Du kan også benytte lejligheden til at kontrollere båden lidt på forhånd. Hvad er nødvendigt til næste sæson? Har jeg brug for en ny brandslukker, brandalarm eller et nyt førstehjælpskit eller noget andet vigtigt. Glem ikke nye zinkanoder!

Det er perfekt at gøre så meget som muligt i efteråret og vinteren, så du har alt klar til næste sæson, når du bare vil lægge i båden i vandet og afsted med det samme.