Luk
Menu
Kundeklub
Indkøbskurv
Menu

Tjekliste: Sikkerhedsudstyr ombord

Når nu du skal på vandet igen, er det vigtigt, at du har tjek på at alt dit sikkerhedsudstyr er klar til endnu en sæson på vandet. Vi har lavet en tjekliste, så du nemt kan huske alt det udstyr der skal tjekkes igennem inden sæsonstart.

1. Kontroller, at nødblus, ildslukkere og flotationsudstyr ikke er udløbet. Sørg desuden for, at de overholder alle regler.

2. Tjek dine redningsveste. Er de i god stand? Er der nok om bord til alle potentielle passagerer? I betragtning af alle de mennesker, der vil bruge din båd, har du den rigtige størrelse redningsvest til den enkeltes kropsvægt? Både voksen- og børneveste.

3. Sørg for, at alle brandslukkere ombord er den rigtige klasse for din båd. Er de opbevaret sikkert og er de stadig funktionsdygtige? Glem ikke hvis du har et automatisk system i motorrummet.

4. Få en nødsender, hvis du ikke har en. Selv ude på vandet bruges en nødposition, der indikerer radiobeakon (EPIRB) til at advare søge- og redningstjenester i tilfælde af en nødsituation. Den fungerer ved at sende en kodet meddelelse på en nødfrekvens via satellit- og jordstationer. Nogle modeller af nødsendere har også indbygget GPS, som gør det muligt for redningstjenesterne at finde dig nøjagtigt.

5. Din VHF-radio er det vigtigste sikkerhedsudstyr, du kan have om bord på din båd. Ved at bruge en VHF-radio med DSC-kapacitet øger du din sikkerhed markant ved at drage fordel af forbedrede kommunikationsmuligheder. Disse muligheder forbinder dig med andre både og redningsfaciliteter, hvilket giver dig et stærkt, moderne sikkerhedsnet.

6. Tjek dit First-Aid-Kit (FAK). Er det intakt eller er der taget hul på den sidste sæson? Så er det en god ide at fylde op så du har alt du skal bruge, skulle nogen komme til skade ombord.